Het geheim van een goed sollicitatiegesprek ontrafeld

Een spannend moment, jezelf voorstellen in 30 minuten terwijl je gesprekpartner je beoordeeld en inschat. Vanuit mijn hoofd job als HR zit ik aan de andere kant van de tafel en deel ik met plezier de geheimen van de recruiter.


Het zal als een verrassing klinken maar de persoon die recht tegenover jou zit is ook gewoon een mens zoals jou. Je hoeft geen stress te hebben, wat is immers het ergste wat jou kan overkomen?

Ik besef dat dit niet helemaal jouw stress wegneemt daarom wat meer concrete tips.


- Solliciteer enkel voor vacature die je echt graag wel doen.

Solliciteer je voor een job waarbij je motivatie niet helemaal goed zit? Een goede recruiter haalt dit boven en je kan zeker zijn dat je de job niet zal hebben.


- Onderbouw je motivatie

Lees  het vacaturebericht goed door en ga na wat jou het meeste aanspreekt. Via deze informatie bouw je jouw motivatiebrief en motivering tijdens het gesprek op.

Volgende vragen kunnen jou hierbij helpen:

- Waarom kies je voor dit bedrijf of organisatie?

- Waarom kies je voor deze functie, wat spreekt jou meest aan?

Vermijd: de job is dicht bij huis, ik wil minder uren werken. Deze motivatoren zijn niet voldoende om als geschikte kandidaat gekozen te worden. Ga dieper en bedenk voor jezelf waarom je heel graag deze job wil doen? Kan je geen motivering vinden, weet dan dat deze functie niet de juiste keuze is voor jou.


- Leer jezelf kennen vooraf en niet op het moment van je gesprek

Dan komt meestal je persoonlijkheid aan de beurt.

Je kan je hier best op voorbereiden door een aantal succesverhalen neer te schrijven. Waar ben je trots op, waar kreeg je veel energie van en vooral wat was jouw rol en bijdrage hierbij.

Uit deze oefening haal je je grootste sterktes en je hebt onmiddellijk concrete voorbeelden.

Iets waar we als recruiter gek op zijn 😉.


- Wees positief over vorige jobs, breek ex collega’s of ex leidinggevenden niet af in een sollicitatie gesprek. Vertel over jou taakinhoud waarom jij iets minder graag deed en vooral… Wat jij uit deze ervaring geleerd hebt. Uit elke negatieve ervaring kan je steeds iets positief halen of iets leren. Onthoud deze tip ten alle tijden.


En als laatste de belangrijkste tip van allemaal:


- Wees eerlijk: lieg nooit op een sollicitatie gesprek. Recruiters zijn er ervaren en halen je sowieso onderuit.


Recruiters zoeken den juiste persoon op de juiste plek. Als jij niet gekozen bent, wil dit niet zeggen dat je niet goed genoeg bent, nee dan wil dit zeggen dat je niet past in de vacature zoals zij deze ingevuld willen zien.


Wil je deze tips eens op een veilig manier uit testen? Ik help je graag verder tijdens mijn sollicitatietrainingen en geef je eerlijke en werkbare feedback.